Chevrolet

30 İnç 6K Ekrana Sahip Elektrikli Araç Buick Electra E5 Resmen Yollarda

Buick markasıyla sadece Çin’de satılacak olan araç, muhtemelen bu yıl Chevrolet markası altında Equinox EV olarak önce ABD, ardından Avrupa’da piyasaya sürülecek.

Bilal Akgunduz

30 Mayıs 2023 06:40
Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 06:48
2
buick-electra-e5-infotainment-system

30 inç 6K ekrana sahip elektrikli otomobil resmen yollarda. General Motors‘un Buick markasıyla satışa sunduğu Electra E5 ilk sahiplerine teslim edilmeye başladı. Amerikalı otomobil üreticisinin Ultium platformunda geliştirilen elektrikli SUV, hem gösterge hemde bilgi-eğlence sistemi görevini üstlenen 6K çözünürlüklü 30 inçlik ekranıyla dikkat çekiyor.

Çin’de yaklaşık 29.500 dolar başlangıç fiyatıyla alıcı bulan Buick Electra E5, 204/245 HP tek motor arkadan itişli ve 287 HP dört çeker versiyonlara sahip. Tek motorda menzil Çin standartlarına göre 620 kilometreyi buluyor.

Elektrikli SUV’un 68 ve 80 kWh olmak üzere CATL hücreli iki batarya seçeneği mevcut. Buick markasıyla sadece Çin’de satılacak olan araç, muhtemelen bu yıl Chevrolet markası altında Equinox EV olarak önce ABD, ardından Avrupa’da piyasaya sürülecek.

Electra E5’in kardeşi Equinox EV, bir ihtimal Türkiye’de de satışa sunulabilir. Meksika’da üretilecek tamamen elektrikli SUV, ülkemize ABD ve Çin’e kıyasla çok daha düşük vergiyle giriş yapabilecek. 6K ekranın Chevrolet versiyonunda da mevcut olması bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar