Chery

Chery Türkiye’ye Elektrikli Otomobil Getirecek mi?

Habertürk’teki röportaja göre Chery’nin Türkiye’de önceliği benzinli SUV’lar olmuş. Elektrikli ve hibrit modeller için 2024 işaret ediliyor.

Bilal Akgunduz

2 Ocak 2023 10:31
Son Güncelleme: 2 Ocak 2023 10:34
2
chery-eq5-damayi-elektrikli

Chery Türkiye pazarına geri dönüyor. Beş yıllık aranın ardından doğrudan satış yoluyla ülkemize giriş yapan Çinli şirket, üç büyük SUV modeliyle şimdiden tüketicileri heyecanlandırmayı başardı. Fakat bizi heyecanlandıran şey ise, firmanın uygun fiyatlı elektrikli otomobilleri oldu.

İlginizi Çekebilir: 2023’te Satışa Çıkacak Elektrikli Otomobiller

Habertürk‘e konuşan Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, şirketin uzun bir fizibilite çalışması sonrası Türkiye’ye yeniden dönme kararı aldığını açıkladı. 2008’de Mermerler Grubu distribütörlüğünde geldiği Türkiye’den 2017’de çıkma kararı alan Chery, bu defa küresel pazara daha uygun modellerle karşımızda olacak. Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro ve tasarımıyla dikkat çeken Omoda 5’ten oluşan araç portföyü, şimdilik sadece benzinli motora sahip modellerden oluşuyor.

Peki ya elektrikli araçlar ne olacak? Chery, bugün Çin’de uygun fiyatlı eQ1, QQ Ice Cream, Unbounded Pro gibi tamamen elektrikli modelleriyle satış rekorları kırıyor. Geçen sene “Küçük Karınca” adlı eQ1’in 300.000 üretim barajını aştığını duyuran firmanın bir yıl önce satışa çıkan QQ Ice Cream modeli de kısa sürede 90 bin satışa ulaşmıştı.

Elektrikli Chery Araçlar Ne Zaman Türkiye’de?

Chery’nin Çin’de oldukça başarılı bu elektrikli araçları maalesef ilk etapta Türkiye’ye gelmiyor. Habertürk’teki röportaja göre pazara daha temkinli girmeye karar veren Chery’nin önceliği benzinli SUV’lar olmuş. Elektrikli ve hibrit modeller içinse 2024 yılı işaret ediliyor.

Türkiye’de satılacak ilk elektrikli Chery modelleri bütçe dostu elektrikli sedan Arrizo e ve Çin’de segmenti için biraz pahalı bulunan Unbounded Pro yer alabilir. Her ikisini de yurt dışı pazarlarını göz önünde bulundurarak geliştiren Chery, Türkiye’ye elektrikli araç satmak için yeni markasını da bekliyor olabilir.

Aralık 2022’de otomotiv teknolojileri tedarikçisi Huawei ve dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL ile iş birliği anlaşması imzalayan Chery, orta-üst segment elektrikli otomobiller geliştirmek üzere yeni bir marka piyasaya süreceğini açıklamıştı. 200.000 yuan, yani yaklaşık 540 bin lira üstü segmenti hedef alacak bu markanın ilk aracı Tesla Model 3’e rakip bir elektrikli sedan olacak.

Küresel pazarda satış rakamları baz alındığında Çin’in en büyük otomobil markası olan Chery, elektrikli araç dönüşümünde rakibi BYD ve NIO’ya yetişebilmek için yeni markasını kullanacak. Türkiye’nin de bu markaya yönelik planlar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Ülkemizde elektrikli araç dönüşümü açısından kritik rol oynayacak Çinli firmaların yatırımları bizleri heyecanlandırıyor. Gelişmeler ve daha fazlası için bizi Linkedin, Twitter, Instagram ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar