Volkswagen

Elektrikli Volkswagen Tiguan 2025’te geliyor

Volkswagen Tiguan’ın üçüncü nesil versiyonu, prizli hibrit ve benzin/dizel motor seçenekleriyle birlikte tamamen elektrikli seçeneğine de sahip olabilir. Aracın 2024’te tanıtılması ve ertesi yıl satışa çıkması bekleniyor.

Bilal Akgunduz

23 Ocak 2022 10:36
Son Güncelleme: 4 Şubat 2022 16:26
2
VW-Tiguan-Render-front

Tiguan, 2019’dan beri Volkswagen’in en çok satan otomobili ünvanını taşıyor. Elektrikli araçların giderek artan pazar payına rağmen hâlâ Tiguan’ın piyasadaki en popüler C segment SUV olduğunu söylemek mümkün. Carscoops sitesi tarafından paylaşılan iddiaya göre, Volkswagen bu popüler SUV aracını elektrifikasyon döneminde de yaşatmaya devam edecek. Üçüncü nesil Tiguan’ın 2025’te piyasaya sürüleceği tahminini paylaşan kaynak, aracın prizli hibrit ve benzin/dizel motor seçeneklerine ek olarak tamamen elektrikli bir versiyona da sahip olacağını ileri sürdü.

İlk olarak 2007’de gün yüzüne çıkan Tiguan’ın üçüncü versiyonu Volkswagen tarafından 2024’te lanse edilecek ve ertesi yıl satışa çıkacak. Eğer Avrupa’daki emisyon standartları daha fazla katılaşmaya devam ederse, Tiguan Mk3’ün mecburen sadece hibrit ve tam elektrikli olarak satılabileceğini söylemek gerekiyor.

Carscoops sitesi aracın muhtemel tasarımına ait render görseller de paylaştı. Tiguan serisinin kendine has görünüşünü taşıyan ön tarafta ızgara kısmı tamamen kapatılmış olacak. Elektrikli araçlarda motor soğutma sistemi için hava girişine ihtiyaç olmadığı için aerodinamik verimliliği artırmak için bu tarz tasarımlar tercih ediliyor. Arka tarafta ise Tiguan EV modelinin boydan boya yekpare far dizaynına geçmesi bekleniyor.

Volskwagen Tiguan electric variant

Volkswagen, 2026’ya kadar tüm satışlarının yalnızca %25’inin tam elektrikli araçlardan geleceğini öngörüyor. Bu tahmin bile tek başına elektrikli Tiguan’ın gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. C-SUV segmentinin popüler olduğu Avrupa ve Asya ülkelerinde, özellikle Çin, Almanya ve İngiltere gibi bölgelerde tam elektrikli Tiguan’ın satış rekorları kırması işten bile değil. Volkswagen, ID.4 modeli için yeteri kadar talep toplayamadığı elektrikli SUV pazarında Tiguan Elektrikli’den ihtiyaç duyduğu desteği toplayabilir ve Almanya’da üretimi başlamak üzere olan Tesla Model Y‘nin domine ettiği pazarda yeniden şansını deneyebilir.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar