Fiat

Fiat Egea SUV’a Dönüşüyor, Elektrikli Egea da Yolda

Fiat CEO’su Türkiye’de üretilen Egea’nın SUV’a dönüşeceğini ve elektrikli versiyonu da olacağını resmen doğruladı.

Bilal Akgunduz

19 Ocak 2023 13:44
Son Güncelleme: 19 Ocak 2023 15:58
2
fiat-egea-elektrikli-2025-12

Türkiye’nin en çok satılan otomobili Fiat Egea yakında hem elektrikli hem de SUV olarak karşımıza çıkacak. İtalyan otomotiv devinin CEO’su Olivier François, Avrupa’da Tipo olarak bilinen ve hatchback, station wagon, sedan versiyonları bulunan Egea’nın yeni versiyonu hakkında AutoExpress‘e konuştu.

Bursa’da üretilen C segment otomobil, 2025’te satışa çıkacak yeni versiyonuyla crossover SUV’a dönüşecek. Bir aile otomobili olan Egea için daha fazla iç hacmin önemine değinen Fiat CEO’su, “SUV’umsu” yeni Egea’yı bazı bölgelerde sadece elektrikli seçeneğiyle satmayı planladıklarını da ekledi.

Yapılan açıklamaya göre hem içten yanmalı hem de elektrikli motor seçenekleri olacağı anlaşılan 2025 model Fiat Egea, büyük ihtimalle Stellantis’in CMP (elektrikli model için e-CMP) platformunda geliştirilecek ve yine Türkiye’de üretilecek. Dev otomotiv grubu 2024 sonrası sadece elektrikli araç üreteceği ‘STLA Small’ platformunu kullanmaya başlayacak olsa da maliyet açısından yeni nesil Egea için CMP/e-CMP daha cazip görünüyor.

Elektrikli Fiat Egea Resmen Geliyor

Renault Megane‘ın ardından bir sedan daha SUV dönüşümüne mağlup oluyor. Fiat CEO’su Olivier’in açıklamaları, sedan Egea için de yolun sonuna gelindiğini gösteriyor. Sadece kasa tipi değişmeyecek olan popüler otomobil, aynı zamanda ilk kez elektrikli olarak da üretilmeye başlayacak.

2024’te tanıtılıp 2025’te piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni Egea’nın elektrikli versiyonu hakkında henüz hiçbir detay kesinleşmiş değil. Fakat elde ettikleri bilgiler ışığında render görüntüler oluşturan AutoExpress sitesi, SUV kasa tipinde Egea’nın nasıl görüneceğini aşağı yukarı ortaya koydu.

Teknik özellikler açısından bakılırsa, elektrikli Egea’da Opel Mokka Elektrikli ve Citroen e-C4 X tarzı donanım özellikleri görebileceğimizi söyleyebiliriz. Zira yeni Egea’nın kullanılacağı platformda üretilen Opel, Citroen gibi markaların elektrikli modelleri, neredeyse aynı motor grubu ve batarya paketleriyle donatılıyor. Egea’nın Stellantis grubu elektrikli SUV’lar kervanına en uygun fiyat seviyesinden dahil olması bekleniyor.

Elektrikli Fiat Egea ve otomobil dünyasındaki diğer gelişmelerden haberdar olmak için bizi Linkedin, Twitter, Instagram ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar