Honda

General Motors ve Honda’dan Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Atağı

2024 yılında ABD’de satışa sunulacak iki elektrikli model üzerinde birlikte çalışmaya devam eden General Motors (GM) ve Honda, 2027 yılından itibaren piyasaya sürülmek üzere bir dizi uygun fiyatlı elektrikli araç geliştirme planını açıkladı.

Yavuz Çakır

6 Nisan 2022 00:31
Son Güncelleme: 6 Nisan 2022 03:16
2
GM-Honda

GM ve Honda tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla iki firmanın ortak üretilecek uygun fiyatlı elektrikli araçlarla birlikte iş birliğini arttırmayı planladığı duyuruldu. Ortak olarak geliştirilmesi planlanan bu uygun fiyatlı elektrik araçlar, GM ve Honda iş birliğinde yeni bir sayfa olarak görülüyor.

Açıklamaya göre yüksek enerjili pil hücrelerinin öne çıktığı yeni nesil Ultium batarya teknolojisinin kullanılacağı bu araçlar, sektördeki global şartlar ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak geliştirilecek. İş birliği kapsamında GM ve Honda 2027 yılından itibaren kompakt crossoverlar da dahil olmak üzere milyonlarca elektrikli araç üretmek için gerekli kapasitenin oluşturulmasını hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan GM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mary Barra, bu iş birliğinin şirketin üretim ve operasyonlarında 2040 yılı itibarıyla hedeflediği ‘net sıfır’ karbon emisyonu için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Barra, iki devin birlikte çalışarak dünyanın her yerindeki insanları; her iki şirketin de kendi başına başarabileceğinden daha hızlı bir şekilde elektrikli araçlarla buluşturacağını da sözlerine ekledi.

Honda CEO’su Toshihiro Mibe de küresel ölçekte daha fazla sayıda insan için elektrikli araçları ulaşılabilir kılmanın karbon nötr hedefler için bir zorunluluk olduğunu, bunun için de elektrikli araçların maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Mibe, Honda ve GM’nin bu minvalde teknolojik iş birliğini ilerleteceğini ve bu vesileyle elektrikli araç satışlarında çarpıcı bir artışın hedeflendiğini belirtti.

Fotoğraf: Temmuz 2020’de tanıtılan General Motors’un modüler platformu ve Ultium batarya sistemi

GM’nin Ultium batarya teknolojisini geliştirdiğini duyurmasının ardından iki şirket 2024’te ABD pazarında piyasaya sürmek üzere elektrikli Acura SUV ve Honda Prologue modelleri üzerinde çalışmaya başladığını kamuoyuna açıklamıştı. Halihazırda pil teknolojisi geliştirme konusunda da iş birliğine devam eden Honda ve GM, özellikle lityum-metal, silikon ve katı hal pillerle ilgili çalışmalarda bulunuyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar