Skywell

Skywell, Kendi Batarya Fabrikasında Üretime Başladı

Türkiye’de yılın elektrikli otomobili seçilen Skywell ET5’in üreticisi, kendi batarya modül ve paketlerini ürettiği tesisi açtı.

Bilal Akgunduz

3 Ekim 2022 14:21
Son Güncelleme: 3 Ekim 2022 14:30
2
2022-skywell-launch-event1

Skywell, bugün Çin’in Jiangsu eyaletinde 1,2 GWh kapasiteye sahip batarya fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Elektrikli ticarî araç ve otobüsleriyle ünlü firma, ET5 ile elektrikli binek otomobil pazarına giriş yapmıştı.

Türkiye’de yılın elektrikli otomobili seçilen Skywell ET5, D segment SUV kategorisinin en uygun fiyatlı modelleri arasında yer alıyor. Avrupa, Amerika ve Orta Doğu’da birçok ülkede piyasaya sürülen araç, Çin’de Skyworth markasıyla satılıyor.

Batarya fabrikasına da Çin’deki markasını kullanarak Skyworth Power adını veren şirket, 22 bin metrekarelik tesise bir batarya modülü ve iki batarya paket üretim hattı kurmuş. 2022 sonuna kadar yaklaşık 56 milyon dolarlık batarya üretmeyi planlayan fabrikanın 2023 hedefi ise 170 milyon dolara ulaşmak.

Şimdilik yalnızca Skywell ET5/Skyworth EV6 ve prizli hibrit HT-i için batarya üretecek olan tesis, lityum iyon batarya hücrelerini ise Farasis‘ten tedarik edecek. Yerli otomobil  Togg da tıpkı Skywell ET5 gibi Farasis’in ürettiği kesecik pil hücrelerini kullanarak Gemlik fabrikasında batarya modül ve paket imalatı gerçekleştirecek.

2023’te 100 bin otomobil satmayı planlayan Çinli otomotiv şirketi, bir taraftan kendi ülkesinde satış ağını genişletmeye çalışırken bir taraftan da yurtdışındaki faaliyetlerini artırıyor. Skywell’in 2030 hedefi olan yıllık 1 milyon araç satışının yarısını Çin dışı satışların oluşturması bekleniyor.

İddialı satış hedeflerine giden yolda D segment büyük SUV ET5’i 2023’ten itibaren yeni modeller takip edecek. Türkiye’ye ikinci olarak büyük bataryalı prizli hibrit HT-i’nin gelmesi planlanıyor. Sadece elektrikli modda 200 km gidebilen araç, BYD’nin prizli hibrit güç grubunu kullanıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar