Sony

Sony’nin Elektrikli Otomobil Prototipi Tanıtıldı: AFEELA

Sony-Honda ortaklığının ilk elektrikli otomobil prototipi tanıtıldı. AFEELA markasını kullanacak Japon ikili, 2025’te satışa başlayacak.

Bilal Akgunduz

5 Ocak 2023 08:51
Son Güncelleme: 5 Ocak 2023 08:52
2
sony-afeela-dimensions

Üç yıldır tüketici elektroniği fuarı CES’te elektrikli otomobil teknolojileriyle alakalı tanıtım gerçekleştiren Sony, bu defa satışa sunacağı bir prototiple dünyanın karşısına çıktı. Geçen yıl Japon otomobil üreticisi Honda ile iş birliğine giderek Sony Honda Mobility’yi kuran şirket, CES 2023’te ilk kez üretime girecek bir araç lanse etti.

İlginizi Çekebilir: Sony AFEELA Prototip Teknik Özellikler

2020’de ortaya çıkan VISION-S konseptini anımsatan AFEELA markalı elektrikli sedan, aerodinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. Çift motorlu güç sistemi ve 3.000 mm dingil açıklığına sahip olacağı açıklanan araçta kullanıcının istediği gibi özelleştirebileceği bir de ön panel bulunuyor.

AFEELA’nın iç ve dışına toplam 45 sensör ve kamera yerleştiren Sony, otonom sürüş özellikleriyle üst düzey güvenlik sağlayacak bir otomobil üretmeyi planlıyor. Qualcomm’un Snapdragon Digital Chassis serisi yongada sistem çözümüyle gelecek sedan otomobilin 6 ekranlı iç kabininde grafikler Epic Games’in oyun motoru Unreal Engine‘e emanet. Araçta ayrıca birçok oyun bulunması, dizi/film gibi Sony içeriklerinin araç içi ekranlardan tüketilebilmesi planlanıyor. Playstation entegreli bir otomobil olabilir mi?

AFEELA Elektrikli Sedan 2025’te Satışa Çıkacak

AFEELA ile doğrudan büyük otomobil pazarlarını hedefleyecek Sony-Honda ortaklığı, 2025 ilk yarısında ön sipariş alımına başlamayı planlıyor. ABD’de siparişlerin 2025 sona ermeden tamamlanması ve ilk teslimatların 2026’da başlaması öngörülüyor.

Sony’nin ilk elektrikli otomobili, yazılımsal özellikleri ve otonom sürüş kabiliyetleriyle Tesla‘ya rakip çıkarma mücadelesinin bir örneği olarak yorumlanabilir. Japon teknoloji devi, eğlence sektörü ve sensör pazarındaki tecrübeleriyle bu iş için biçilmiş kaftan.

Umut vaat eden girişimin yerli otomobil üreticimiz Togg‘a da göz kırptığını söylemek gerek. Küresel pazara giriş stratejisini kişiselleştirilmiş bir mobilite deneyimi yaşatma hedefi üzerine inşa eden Togg, bugün elektrikli Sony ile aynı fuarda yeni konseptini tanıtacak. Bugüne kadar her iki firmanın da konsept aşamasında kalan yeni nesil mobilite çalışmaları, ilk olarak Togg’un martta satışa sunacağı C-SUV ile tüketicinin beğenisine sunulacak. Böylece ciddi bir avantaj elde etmesi beklenen yerli otomobil firması, çok sayıda yeni teknolojiyi başarılı bir şekilde kendine has akıllı otomobil konseptiyle bir araya getirmeyi başarabilirse dünya çapında bir mobilite devi olma yolunda büyük bir kazanım elde etmiş olacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar