Subaru

Subaru Çekiş Gücünün Elektrikle Buluşması: Subaru Solterra

Subaru, dayanıklı Boxer motorlarıyla tanınırken artık elektrikli araç dünyasında da adından söz ettirmekte kararlı. 

Yunus Emre

24 Mayıs 2023 11:21
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 11:21
2
subaru-solterra-performance

Safkan Japon markası Subaru‘nun benzersiz dört tekerlekten çekiş sistemi size her koşulda güvenli bir sürüş deneyimi sunar. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi Subaru modelleri için bir opsiyon değil bir standarttır.

Subaru, dayanıklı Boxer motorlarıyla tanınırken artık elektrikli araç dünyasında da adından söz ettirmekte kararlı. 

Her Koşulda Elektrikli Subaru ile Güvenli Sürüş

Subaru AWD sistemi kendisine özgün bir mühendislik yapısına sahiptir. Bu sistemi neyin bu kadar özel yaptığını anlamak için AWD’nin temellerini anlamak gerekir. Simetrik dört tekerlekten sürekli çekiş, karlı, buzlu, çamurlu, yağmurlu veya başka herhangi bir koşulda yaşayan ve sürekli olarak kusurlu yollarda ve zor şartlarda araç kullanma ihtiyacı duyan insanlar için mükemmel bir sistemdir. AWD, aracın herhangi bir kayma durumuna geldiğini anladığında belirli tekerleklere güç göndererek ekstra güçlü bir çekiş sunarak kayma durumunun önüne geçer ve sizi endişelendirecek tehlikeleri ortadan kaldırır. Ayrıca aracın sürekli dört çeker sistemi üzerinde çalışması kullanıcıya normal sürüşlerde de daha güvenli seyahat imkanı sunar. 

Simetrik dört tekerden sürekli çekiş sistemi olarak da adlandırılan Subaru AWD sistemi, tekerleklere güç göndermek için çekişin kaybolmasını beklemiyor. Aksine, güç dağıtımında daha fazla tutarlı davranarak sürekli olarak bir miktar ekstra gücü aynı anda dört tekerleğe yönlendiriyor. Subaru AWD sistemi ayrıca burulma gerilimini önlemek için bir merkez diferansiyel kullanır ve viraj alırken ön ve arka aksın farklı hızlarda dönmesine izin vererek daha güvenli bir sürüş sunar. 8,3 inç yerden yükseklik ile engebeli arazide gezinebilirsiniz. Subaru Solterra ayrıca kör nokta izleme sistemi gibi bazı temel güvenlik özellikleriyle birlikte gelir.

Solterra’nın boyutları ise 4690 mm uzunluk ve 2850 mm dingil mesafesine sahiptir.

Subaru ve Toyota İş Birliği

Subaru’nun ilk elektrikli otomobil olan Solterra, Toyota bZ4X ile birlikte geliştirildi. 

Solterra, akslar arasında 71.14 kWh pil takımına ve dört tekerlekten çekiş için önde ve arkada elektrik motorlarına sahip Toyota’nın e-TNGA platformu üzerine inşa edilmiştir.

Elektrikli Subaru Solterra, tüm hava şartlarında ve arazide simetrik dört tekerlekten çekiş sistemiyle hem çevreci hem de güçlü olduğunu kanıtlıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar