Tesla

Türkiye’nin ilk Tesla Supercharger istasyonları 2022 ikinci çeyreğinde açılıyor

Türkiye CEO’su ve operasyon müdürü 2022’de resmen göreve başlayan Tesla, ilk Supercharger şarj istasyonlarını 2022 ikinci çeyreğinde faaliyete sokacak.

Bilal Akgunduz

7 Şubat 2022 13:20
Son Güncelleme: 7 Şubat 2022 13:31
2
Tesla Supercharger Turkiye

Tesla, yeni yıla Türkiye CEO’su ve operasyon müdürünü atayarak hızlı başlamıştı. Bugün ise ülkemizde ilk Tesla şarj istasyonlarının nerede ve ne zaman faaliyete geçeceği resmen açıklandı.

Resmi internet sitesinde Tesla Supercharger bölümünü güncelleyen elektrikli otomobil devi, Türkiye’nin ilk Supercharger istasyonlarını 2022 ikinci çeyreği içerisinde açmayı planladığını resmen duyurdu.

Dünyada toplam 3.476 şarj istasyonu bulunan Tesla, mevcut plana göre Türkiye’de 11 şehirde 12 elektrikli araç şarj istasyonu açacak. Bu istasyonların beş tanesi önümüzdeki 6 ay içerisinde resmen faaliyete geçecek.

2022’de resmen hizmete sunulacak Tesla Supercharger şarj istasyonları şu şehirlerde olacak:

  1. İstanbul (2022 ikinci çeyrek)
  2. Sakarya, Hendek (2022 ikinci çeyrek)
  3. Ankara (2022 ikinci çeyrek)
  4. Manisa, Soma (2022 üçüncü çeyrek)
  5. Balıkesir (2022 üçüncü çeyrek)

Türkiye’ye ilk elektrikli SUV Tesla Model Y gelecek

Tesla Model Y

Tesla, ilk Supercharger istasyonlarının faaliyete geçmesiyle devasa şarj ağına Türkiye’yi de dahil etmiş olacak. Bu şarj istasyonlarından yararlanacak Tesla marka otomobillerin ise muhtemelen 2022 ikinci yarısında satışa sunulacak.

Türkiye’de resmen satışı yapılacak Tesla aracın Almanya’da üretilecek elektrikli SUV Model Y olması bekleniyor. 80 kWh batarya ile 505 kilometreye kadar menzil vaat eden Model Y’nin çift motorlu performans versiyonu 456 beygir güç üretip 0’dan 100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşabiliyor.

Tesla Model Y ABD fiyatı 58.990 dolardan başlıyor. Araç Türkiye’ye muhtemelen Tesla’nın Giga Berlin fabrikasının bulunduğu Almanya’dan ithal edilecek ve %60 ÖTV ile satışa sunulacak. Çin’den ithal edilebilme ihtimali bulunan Model Y ve elektrikli sedan Model 3’lere ise %10 ek gümrük vergisi uygulanacak.

Türkiye pazarına girişini yıllar önce planlayan Tesla, ABD’den ithal edilen araçlara yönelik karşılıklı uygulanan ağır vergi tarifeleri nedeniyle bu planını askıya almıştı. Çin fabrikasını farklı ülkelere ihracatta kullanan Tesla, Almanya’ya da üretim üssünü inşa ederek Türkiye ve Avrupa ülkelerini elektrikli araçlarıyla buluşturacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar