Tesla

Tesla’dan 2022’nin İlk Çeyreğinde Tarihi Başarı

Pandemi koşulları nedeniyle yılın ilk çeyreğinde Giga Shanghai’da 2 kere durdurulan üretime rağmen Tesla, 2022 yılının ilk çeyreğinde 310.048 araç teslim ederek tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştı.

Yavuz Çakır

5 Nisan 2022 20:35
Son Güncelleme: 5 Nisan 2022 20:35
2
tesla-featured

Geçtiğimiz hafta sonu yılın ilk çeyreğine dair üretim ve teslimat verilerine paylaşan Tesla, yaşanılan birtakım zorluklara rağmen 2022 yılının ilk çeyreğinde teslim ettiği 310.048 elektrikli araçla tüm zamanların teslimat rekorunu kırdı. Üretilen araç sayısı ise 2021 yılının son çeyreğine göre 433 azalarak 305.407 olarak gerçekleşti. CEO Elon Musk, bir Twitter kullanıcısına verdiği yanıtta tedarik zincirindeki aksamalar ve Çin’in sert COVID-19 önlemleri nedeniyle bu çeyreğin şirket için son derece zor olduğunu belirtti.

Karşılaşılan zorlukların başında gelen Gigafactory Shanghai’daki üretim kesintileri halihazırda devam etmekte. Mart ortasındaki 2 günlük kesintinin ardından ay sonunda Şanghay’da ilan edilen karantina nedeniyle tekrar durdurulan üretim henüz başlayabilmiş değil. Geçtiğimiz hafta sonu tekrar başlatılması planlanan üretim yeterince işçinin ve tedarikçinin çalışmaya uygun olmaması nedeniyle pazartesi gününe ertelenmişti. Fakat Reuters’in haberine göre fabrika pazartesi günü de üretime başlayamadı. Böylelikle günlük 2.000 araç ile Tesla’nın en çok araç üreten fabrikasındaki üretim kesintisi 1 haftayı geçmiş oldu. Yılın ikinci çeyreği itibarıyla devam eden kesintinin çeyrek sonundaki verileri etkilemesi bekleniyor.

Öte yandan, Gigafactory Shanghai’da COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle durdurulan üretimin başlangıç tarihi ertelense de cumartesi günü açıklanan ve zor bir çeyreğe rağmen gayet olumlu olan veriler nedeniyle Tesla hisseleri açılış öncesi işlemlerde %1’in üzerinde değer kazandı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar