Togg

Togg C-SUV’un Batarya Kapasitesi ve Motor Gücü Belli Oldu

Yerli otomobil Togg C-SUV’un bazı teknik detayları resmen paylaşıldı. Önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelen şirket yetkilileri, Togg’un ilk modelinde 52,4 ve 88,5 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneği bulunacağını doğruladı.

Bilal Akgunduz

25 Kasım 2022 11:06
Son Güncelleme: 25 Kasım 2022 12:30
2
togg-uretim

Türkiye’nin yerli otomobil macerasında mutlu son yaklaşıyor. Geçen ay fabrika açılışı yapılan Togg, satışa başlamadan önce son test ve prosedürleri tamamlamak için mesai harcıyor. Önceki gün basın mensuplarını Gemlik kampüsüne davet eden şirket, üretim süreci ve satış hakkında önemli detaylar paylaştı. Bunun yanı sıra merakla beklenen elektrikli aracın bazı teknik detayları da ilk kez açıklanmış oldu.

İki farklı konfigürasyonla piyasaya sürülecek olan Togg C-SUV, üst modelde Farasis üretimi kesecik hücrelerin kullanıldığı 88,5 kWh kapasiteli bir batarya ve 420 beygir gücünde çift motorlu Bosch marka bir güç grubu kullanacak. Sıfırdan 100 km/saat hıza 4,8 saniyede ulaşabildiği belirtilen tamamen elektrikli SUV, 150 kW hızla DC şarj istasyonlarında şarj edilebilecek. Bataryası tam doluyken 500 kilometreden fazla yol katedebileceği ifade edilen yerli otomobilin giriş seviye versiyonunda batarya kapasitesi 52,4 kWh, menzil ise 300+ km olacak.

%10 ÖTV diliminde yer alması için giriş seviye modelde 210 HP (154 kW) gücünde bir elektrik motoru kullanacak olan Togg, aracın Vestel tarafından üretilen bilgi-eğlence ekranlarına Qualcomm Snapdragon Cockpit serisi bir çipsetin güç verdiğini ve bagaj hacminin ise 450 litre olduğunu açıkladı. Tüm yeni detaylara göz atmak ve yerli otomobili diğer elektrikli araçlarla kıyaslamak için Dolubatarya’nın araç karşılaştırma aracını kullanabilirsiniz.

Togg C-SUV Hangi İsimle Satışa Çıkacak?

Togg ile alakalı merak edilen bir diğer detay ise, ilk yerli otomobilin isminin ne olacağı. Konuyla alakalı açıklama yapan Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, beklendiği gibi özel bir isimlendirme olmayacağını ve harf-rakam kombinasyonlu standart bir otomobil ismi tercih edileceğini dile getirdi.

Şubat 2023’te ön sipariş alımı başlayacak Togg C-SUV için 2023 sonuna kadar çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzere 12 Togg showroom’u açılacak. Deneyim merkezi olarak adlandırılan Togg showroom’unun ilki İstanbul’da Zorlu Center’da açılmıştı. Kendi bayilerini açıp araç satışını tamamen kendisi üstlenecek olan yerli otomobil üreticisi, 2025 itibarıyla 35’ten fazla showroom ve 40’tan fazla mobil deneyim merkeziyle Togg’u tüm Türkiye’ye ulaştıracak. Teslimatlar deneyim merkezlerinde yapılabileceği gibi eve teslimat gibi esnek teslimat seçenekleri de uygulanacak.

Kaynak: Halit Bolkan; Emre Özpeynirci

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar