Togg

Togg Fabrikasının Resmi Açılışı 29 Ekim’de Yapılacak

Yerli otomobil Togg’un fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Geçen ay tamamlanma oranı yüzde 99’a ulaşan tesiste pilot üretim için çeşitli testler yapılıyor.

Bilal Akgunduz

6 Ağustos 2022 17:32
Son Güncelleme: 6 Ağustos 2022 17:33
2
Başlıksız

Türkiye’nin hasretle beklediği yerli otomobil projesinde nihayet sona gelindi. Togg fabrika açılış tarihi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Kocaeli’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı, yerli otomobil için Gemlik, Bursa’da inşası devam eden tesisin 29 Ekim 2022‘de resmen açılacağını müjdeledi.

İlginizi Çekebilir: Togg Pil Fabrikası Hakkında Detaylar

Yerli otomobil projesi, Aralık 2019’da ilk prototiplerin tanıtılmasıyla başlamıştı. Temmuz 2020’de ise Gemlik, Bursa’da fabrika temel atma töreni gerçekleşen Togg, iki yılın ardından seri üretime başlamak için gün sayıyor. Kısa süre önce fabrikanın yüzde 99 oranında tamamlandığını duyuran Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle Gemlik tesisini resmen açacak.

Togg’un otomobil fabrikasından sonra yine Gemlik’teki tesisin yanında konumlanacak bir lityum iyon batarya hücre fabrikası inşa edeceği biliniyor. 29 Ekim’de bu tesis için de bir temel atma töreni yapılabilir. Çinli Farasis ile ortaklık kurarak kendi pil hücrelerini üretecek olan Togg, bununla yetinmeyip Siro Energy adıyla enerji depolama çözümleri satacağı yeni bir şirket kurmuştu.

Yerli Otomobil Teslimatları 2023 İlk Çeyreğinde Başlayacak

29 Ekim’deki fabrika açılış töreninde Togg’un ilk seri üretim aracı da banttan indirilmiş olacak. Ancak projede asıl zorlu kısım şimdi başlıyor. Yıllık kapasitesi 175 bin olan Gemlik tesisinin bu seviyelerde seri üretim yapabilmesi için ciddi bir pilot üretim sürecinden geçmesi, aracın güvenlik testlerini tamamlaması ve homologasyon testlerini geçip tip onayı alması gerekiyor.

Yerli otomobil Togg’un ilk müşterilerinin 2023’ün başında araçlarını kullanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. İlk etapta tamamen elektrikli olarak geliştirilen C segment SUV modeli satışa çıkacak. Ardından yine C segment Togg Sedan, B segment hatchback ve MPV kategorilerinde yeni modeller üretilip piyasaya sürülecek.

Sadece elektrikli otomobil üretmekle kalmayıp kendi şarj ağını kurmak için de çalışmalara başlayan Togg, Trugo markasıyla Türkiye’nin 81 ilinde 600 şarj istasyonu kurup yüksek hızlı şarj hizmeti sağlayacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar