Togg

Togg’un Çip Tedarikçisi Yeni Nesil Otomobil Çipsetini Tanıttı

Türkiye pazarına giriş yapan Leapmotor ve gelecek yıl ilk otomobilini piyasaya sürecek Xiaomi’nin de SA8295 çipini kullanacağı belirtiliyor.

Bilal Akgunduz

27 Mayıs 2023 13:29
Son Güncelleme: 27 Mayıs 2023 18:33
2
2023-togg-t10x-kabin-infotainment

Togg’un çip tedarikçisi olan Qualcomm, dördüncü nesil otomobil çipsetini tanıttı! 5 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen SA8295, araç içerisinde 11 ekrana kadar destek sunuyor! Ölçeklenebilir bir çözüm olduğu vurgulanan çipset, giriş seviyeden lüks segmente kadar otomobillerde kullanılabilecek.

Yeni çip, Togg ve halihazırda akıllı araç özellikleri sunan neredeyse tüm otomobillerin kullandığı üçüncü nesil Snapdragon Automotive Cockpit çipi SA8155’e kıyasla GPU performansını ikiye ve 3D render performansını üçe katlıyor. Yarı iletken çözümü ilk kullanacak araç, Çinli internet devi Baidu’ya ait otonom araç girişimi Jidu’nun ilk modeli ROBO-01 olacak.

Türkiye pazarına giriş yapan Leapmotor ve gelecek yıl ilk otomobilini piyasaya sürecek Xiaomi‘nin de SA8295 çipini kullanacağı belirtiliyor. Artık araçlarda 4K ultra yüksek çözünürlüklü dev ekranların daha sık görülmesini sağlayacak çipseti ilerleyen dönemde akıllı sürüş çipi 8650 ve hem otonom sürüş bilgisayarını hem de araç içi akıllı sistemleri besleyecek hepsi bir arada yongada sistem çözümü 8775 izleyecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar