Volkswagen

Volkswagen ID.7 Kamuflajlı Şekilde Tanıtıldı: Passat’ın Yerini Alacak

Volkswagen, Passat’ın yerini alacak elektrikli sedan modelini kamuflajlı bir şekilde CES 2023’te gün yüzüne çıkardı: Volkswagen ID.7

Bilal Akgunduz

4 Ocak 2023 07:50
Son Güncelleme: 4 Ocak 2023 07:50
2
Volkswagen ID.7

Türkiye’de uzun yıllar en çok satan otomobiller listesinde ilk sıralarda yer alan Passat artık yok. Yerini tamamen elektrikli bir modele bırakacağı bilinen sedan aracın muadili bugün resmen tanıtıldı: Volkswagen ID.7.

Bu haftaki Youtube programımızda bahsettiğimiz gibi ID.7 ismini alan sedan, aslında geçen yıl ID. Aero ismiyle tanıtılan konseptin ta kendisi. Bu defa seri üretime hazır tasarımıyla karşımıza çıkmış oldu. ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2023‘te görücüye çıkan elektrikli aracın üzerindeki ışıklandırılmış kamuflaj ile ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşacağı kesin.

Yayımladığı basın açıklamasıyla elektrikli Passat’ın 700 kilometre menzil sunacağını ve 15 inçlik dev bir bilgi-eğlence sistemi ekranıyla geleceğini duyuran Alman otomotiv devi, ayrıca kabinin yeni akıllı havalandırma sistemi sayesinde çok daha hızlı ısıtılıp soğutulabileceğini de belirtiyor. Bunu muhtemelen bataryanın termal yönetimini de yapacak bir ısı pompası yardımıyla gerçekleştirmesi bekleniyor. Zira ID.4 gibi Volkswagen’in önceki elektrikli araçlarında ısı pompası eksikliği nedeniyle soğuk havada kabini eski nesil PTC ısıtıcılarla ısıtmak uzun sürüyor, batarya optimum şartlara gelemediği için menzil kaybı %30’lara kadar dayanıyordu.

Volkswagen ID.7 Tanıtım ve Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Artık resmen bir Passat muadili gibi görünen elektrikli sedan, arkada alışılmış stop lamba tasarımıyla bizi karşılasa da ön tarafta daha dinamik görünümlü farlara sahip olacak. Kapı kolları sürtünmeyi azaltmak için gizli hale getirilen aracın aerodinamik yapısı, 700 kilometrelik menzilde en büyük rolü üstlenecek.

Volkswagen Binek Araçlar kısmından sorumlu CEO Thomas Schäfer, elektrikli Passat, yani ID.7’nin Nisan 2023’te tanıtılıp 2023 ikinci yarısında satışa çıkacağını açıkladı. Avrupa ve Türkiye pazarı için Almanya’daki Emden fabrikasında üretim yapacağını duyuran Volkswagen, ayrıca ikisi Çin’de ve biri ABD’de olmak üzere üç fabrikada daha elektrikli sedan ID.7’nin üretimini gerçekleştirecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar