Volkswagen

Volkswagen’den Yeni Batarya Fabrikasına 5 Milyar Dolar Yatırım

Sadece geçen yıl metal sektörüne 10,9 milyar dolar yabancı doğrudan yatırım çeken Endonezya, Volkswagen’in yanı sıra Tesla ile de görüşme halinde.

Bilal Akgunduz

29 Mayıs 2023 11:43
Son Güncelleme: 29 Mayıs 2023 11:43
2
SPAIN-AUTO-FACTORY

Volkswagen, 5 milyar dolar yatırımla yeni elektrikli araç batarya fabrikasını Endonezya’ya kuracak. Zengin nikel, kobalt, bakır madenleriyle batarya üreticilerinin yoğun alaka gösterdiği Endonezya, Alman otomobil devi Volkswagen’i yatırıma ikna etmiş görünüyor. Yerel basına konuşan Endonezya Yatırım Koordinasyon Komitesi Genel Sekreteri İkmal Lukman, şirketin bu yıl Endonezya’da batarya fabrikası inşasına başlayacağını açıkladı.

Elektrikli araç bataryalarında önemli bir yere sahip olan nikel, Aralık 2020’den beri işlenmemiş halde Endonezya dışına çıkarılamıyor. 21 milyon ton rezerve sahip Asya ülkesi, önümüzdeki ay kobalt ve bakır gibi madenleri de aynı uygulamaya dahil etmek istiyor.

Volkswagen, alt şirketi PowerCo üzerinden kuracağı fabrikayı Asya’daki elektrikli araç üretimi için batarya tedariğinde kullanacak. Endonezya kaynakları, bu yatırımın akabinde ülkede bir VW otomobil fabrikasının da kurulabileceğine işaret ediyor.

Sadece geçen yıl metal sektörüne 10,9 milyar dolar yabancı doğrudan yatırım çeken Endonezya, Volkswagen’in yanı sıra Tesla ile de görüşme halinde. Daha önce Tesla’nın da Endonezya’ya batarya ve hatta otomobil fabrikası kuracağı ileri sürülmüştü.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar