Renault

Yepyeni Renault Trafic E-Tech Tanıtıldı!

Ünlü araç üreticisi Renault’un elektrikli hafif ticari araç ailesini tamamlayan yeni araç modeli Trafic Van E-Tech tanıtıldı.

Soner Erucar

23 Eylül 2023 10:16
Son Güncelleme: 23 Eylül 2023 11:17
2
Renault araç 1

Fransız otomobil üreticisi Renault, Trafic model minibüsünün yeni tamamen elektrikli versiyonunu piyasaya sürdü!

Tamamen elektrikli Trafic E-Tech ile elektrikli hafif ticari araç ailesini tamamlayan Renault sektördeki pozisyonunu kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Araç ön kısma yerleştirilmiş 90 kW (122 beygir güç) ve 245 Nm tork üreten bir motordan güç alıyor.

52 kWh lityum iyon pil bataryadan enerji alan araç 297 kilometreye varan sürüş menzili sağlarken modelin uzun menzilli versiyonu tek şarjla ve 90 km sınırlı azami hız ile 322 kilometreye kadar sürüş menzili sağlayabiliyor.

Araç bataryası 3 farklı şarj seçeneği ile doldurulabiliyor. Bunlar; 7 kW AC şarj cihazı, 25 dakikadan az sürede 50 km menzil sağlayabilen 3 fazlı 22 kW AC şarj cihazı ve gelecek yıl satışa sunulacak 50 kW’lık DC hızlı şarj opsiyonu şeklinde sıralanıyor.

Araç boyutları hususunda kullanıcılara farklı seçenekleri seçme imkanı tanıyan Trafic Van E-Tech, Gövde uzunluğunda 5,08 – 5,48 metre, yükseklikte ise 1,96 – 2,49 metre seçenekleri ile sunuluyor. L2 uzatılmış versiyonuyla 4,15 metre uzunluğa kadar istenen eşyaların taşınabildiği araç 750 kg çekme ve 1,1 ton taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor.

Aracın sunduğu kolaylıklar arasında çeşitli uzaktan erişim imkanları bulunuyor. Kullanıcılar standart Renault EasyLink multimedya sistemi veya MyRenault akıllı telefon uygulaması aracılığıyla batarya şarjını planlayabiliyor ya da bataryanın durumunu uzaktan izleyebiliyor. Ek olarak sürücüler kabin ön ısıtmasını planlayabilirken belirli bir rota üzerinde hangi şarj noktalarının olduğunu ve batarya kapasiteleri içerisinde hangi varış noktalarının ulaşılabilir olduğunu kontrol edebiliyorlar.

Yeni nesil Renault Trafic Van E-Tech elektrikli önümüzdeki ekim ayında Avrupa’da satışa çıkacak ve teslimatlar ise kasım ayında başlayacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar