Volkswagen

30 Saniyede Şarj Olabilen ‘Süper Batarya’ Üreticisi Skeleton 108 Milyon Avro Yatırım Aldı

Bugüne kadar topladığı yatırım tutarı 300 milyon avroya ulaşan Letonya merkezli şirket, Almanya’da yılda 12 milyon hücre üretebileceği bir tesis inşa ediyor.

Bilal Akgunduz

17 Ekim 2023 13:07
Son Güncelleme: 17 Ekim 2023 14:18
2
curved-graphene-ultracapacitor

30 saniyede şarj olabilen ‘süper batarya’ üreten Skeleton’a 108 milyon avro yatırım!

⚡Geliştirdiği ‘kavisli grafen’ ile 30 saniyede şarj olabilen ‘süper batarya’lar üretmeye hazırlanan Skeleton Technologies, #Siemens’in önderlik ettiği son yatırım turunda 108 milyon euro yatırım topladı.

🟢Özellikle madencilikte kullanılan elektrikli ağır vasıtalarda batarya ve yüksek hızlı şarj istasyonlarında enerji depolama çözümü olarak kullanılması planlanan grafen batarya, 50.000 şarj döngüsüne kadar kullanım ömrü ve 30 saniyede tamamen şarj olabilme potansiyeliyle öne çıkıyor.

🟢Bugüne kadar topladığı yatırım tutarı 300 milyon avroya ulaşan Letonya merkezli şirket, Almanya’da yılda 12 milyon hücre üretebileceği bir tesis inşa ediyor. Toplanan son yatırımın bu tesise harcanması bekleniyor.

🟢Lityum iyon batarya karşısında 10 kW/kg güç yoğunluğu ile büyük üstünlük sağlayan Skeleton’un süper bataryası, aslında bir süper kapasitör olması sebebiyle sadece kısa süreli depolamada kullanılabiliyor. Ayrıca enerji yoğunluğunun 65 Wh/kg seviyesinde olması, binek araçlara entegre edilebilmesini zorlaştırıyor. Yine de madencilik ve şarj sektörlerinde kısa süreli depolama ve yüksek güç ihtiyacına yanıt verme noktasında rakipsiz görünüyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar