Changan

Bir Çinli Otomobil Devi Daha Avrupa’ya Geliyor: Changan Auto

Otomobil üreticisinin ilk etapta Avrupa’ya ve bir ümit Türkiye’ye de getireceği ilk markaların Deepal (Shenlan) ve Avatr olacağı tahmin ediliyor.

Bilal Akgunduz

23 Mayıs 2023 09:49
Son Güncelleme: 23 Mayıs 2023 09:50
2
changan-c385-deep-blue

Changan Auto, 2024’te Avrupa otomobil pazarına giriş yapacağını resmen açıkladı. Çin devletinin sahibi olduğu dev şirket, 2-3 yıl içerisinde Avrupa açılımını tamamlayıp yıllık 300.000 satış hacmine ulaşmayı hedefliyor.

Otomobil üreticisinin ilk etapta Avrupa’ya ve bir ümit Türkiye’ye de getireceği ilk markaların Deepal (Shenlan) ve Avatr olacağı tahmin ediliyor. Deepal ile orta segment elektrikli araç segmentinde bir sedan ve bir de SUV model piyasaya süren Changan, 2025 yılında 1,2 milyon elektrikli/hibrit araç satışı yapacağını öngörüyor.

Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL ve Huawei ortaklığıyla kurulan Avatr ise üst segmentte Çin pazarının en dikkat çeken markaları arasında yer alıyor. 2025 sonuna kadar Avatr 4, Deepal 6 ve uygun fiyatlı Changan Qiyuan serisi bünyesinde ise 5 elektrikli otomobil lanse edilecek.

Henüz Avrupa’da hangi ülkelere giriş yapacağı belli olmayan Changan, Tayland’da 567 milyon dolar yatırımla kuracağı sağdan direksiyonlu otomobil fabrikası sayesinde Japonya, İngiltere ve Güneydoğu Asya’daki birçok ülkede ciddi pazar payı elde etmeyi planlıyor. Firmanın sene sonuna doğru Avrupa stratejisine dair yeni detaylar paylaşması bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar