BMW

BMW’den 13 Milyar Dolarlık Elektrikli Araç Batarya Anlaşması!

BMW, elektrikli araçlar için batarya tedariğine yönelik olarak 96 milyar yuan (13 milyar ABD doları) tutarında ödeme yapacak.

Soner Erucar

13 Ekim 2023 14:50
Son Güncelleme: 13 Ekim 2023 17:02
2
BMW_car

BMW, batarya tedariğine yönelik olarak rekor fiyatlı adım attı!

BMW, elektrikli araçlar için batarya tedariğine yönelik olarak 96 milyar yuan (13 milyar dolar) tutarında ödeme yapacak.

Yayımlanan yeni bir rapora göre Çinli Great Wall Motor firmasının alt şirketi (spin-off) olan Svolt Energy, BMW’nin elektrikli araç batarya tedarikçisi oldu. Svolt ile birlikte Eve Energy ve CATL de Alman firmaya tedarik sağlıyor.

Raporun devamında, BMW’nin yeni nesil tamamen elektrikli modellerinde Svolt Energy’nin CTP (Cell-to-Pack) yapısında kullanılacak batarya hücrelerinin yer alacağı kaydedildi.

Güney Koreli pazar araştırmacısı SNE Research tarafından 11 Ekim’de açıklanan verilere göre CATL, Ocak-Ağustos döneminde yüzde 36,9’luk küresel payla dünyanın en büyük pil üreticisi konumunda yer aldı. SNE Research tarafından yayınlanan en yüksek pazar payına sahip 10 pil üreticisine göre Eve Energy’nin küresel payı Ocak-Ağustos döneminde yüzde 2,1 olurken Svolt Energy ise sıralamaya giremedi. Dolayısıyla Svolt Energy’nin BMW ile gerçekleştirdiği bu proje şirketin konumunu ciddi oranda iyileştireceğe benziyor.

Batarya üreticisine yakın bir kaynağın yerel medya kuruluşu 36kr’ye verdiği bilgilere göre üretim başlangıcının 2027 yılının sonu olması bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar