BYD

BYD’den 233 Bin Dolarlık Hiper Elektrikli Otomobil!

Bütçe dostu elektrikli otomobilleriyle tanıdığımız #BYD, bir taraftan da ultra lüks araçlar geliştiriyor. Bu konuda özelleşen alt markası Yangwang, U9 modelini Çin’de resmen satışa sunuldu.

Sadrettin Akpınar

26 Şubat 2024 12:27
Son Güncelleme: 26 Şubat 2024 12:27
2
4

💰Fiyat: ~7,4 milyon lira

⚡Dört motorla 1.306 HP güç, 1.680 Nm tork

💨0-100 km/sa: 2,36 saniye, 309 km/sa azamî hız!

🔋80 kWh batarya, 450 km menzil

🔌500 kW DC şarj, çift soketle şarj desteği

✅%80 karbon fiber gövde, %99,8 verimliliğe sahip silikon karbür inverter, 800V elektrik mimarisi, DiSus-X akıllı süspansiyon sistemi


Bütçe dostu elektrikli otomobilleriyle tanıdığımız #BYD, bir taraftan da ultra lüks araçlar geliştiriyor. Bu konuda özelleşen alt markası Yangwang, U9 modelini Çin’de resmen satışa sunuldu.

Gövdesinin %80’i karbon fiberden imal edilen U9, böylece hem çok daha hafif hem de sağlam hale geliyor. Aynı zamanda dört motorlu olması sayesinde benzersiz bir sürüş performansı vaat ediyor.

40 milisaniye tepki süresine sahip akıllı süspansiyon sistemi DiSus-X’in kameralar sayesinde hızla yola ayak uydurabildiğini söyleyen BYD, Yangwang U9’un bir tekeri olmasa bile düz bir şekilde hareket edebileceğini söylüyor.

Aktif difüzörlü aracı opsiyon olarak sunulan ve 280 kg ‘downforce’ sağlayan dev bir spoiler ile satın almak istediğinizde yaklaşık 14 bin dolar daha ödemeniz gerektiğini ekleyelim.

BYD ve Qualcomm iş birliğiyle 4 nm üretim süreci teknolojisi kullanılarak geliştirilen bir 5G modemin yer aldığı BYD Yangwang U9, bağlantılı araç ve aktif sürüş güvenliği özelliklerinden de geri kalmıyor. Aracın kaza anında darbe alacak tarafta süspansiyonu yükselterek yaralanma riskini azaltabildiği belirtiliyor.

Tamamen elektrikli Yangwang U9’un teslimatları önümüzdeki günlerde Çin’de başlayacak. BYD’ye ait bu alt markanın Avrupa’da da satışa sunulması planlanıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar