Chery

Chery’nin 905 Kilometre Menzile Sahip Aracı: Exeed Sterra ES!

İlk olarak Sterra ES’in aerodinamik tasarımına değinen Chery, E0X platformunda geliştirdiği bu sedanın hem aerodinamik hem de sınıfındaki en geniş iç hacim ve bagaja sahip olduğunu belirtiyor.

Bilal Akgunduz

17 Ekim 2023 13:10
Son Güncelleme: 17 Ekim 2023 14:13
2
005Mrtqqgy1hix6706wpsj318z0r7qhg

Chery’den 905 km menzilli elektrikli otomobil geliyor! Ama nasıl?

🟢Aerodinamik tasarım: 0,205 Cd sürtünme katsayısı

🟢800V elektrik mimarisi, %99 verimliliğe sahip silikon karbür inverter, %91-94 bataryadan motora verimlilik oranı

🟢78 parçanın birleşerek 4 alüminyum parçaya dönüşmesiyle %30 daha hafif otomobil gövdesi

🟢Patentli yeni fren sistemi ve akıllı rejeneratif frenleme sayesinde %39,6 ile rekor enerji geri dönüşüm oranı

🟢Kışın enerji sarfiyatında %30 tasarruf sağlayan yüksek verimliliğe sahip ısı pompalı termal yönetim sistemi. Kışın menzilde %9 düşüş (?)

Chery, bugün Çin’den düzenlediği basın etkinliğinde yakında piyasaya süreceği Sterra ES isimli elektrikli sedan otomobilinin nasıl 905 kilometre menzile (CLTC) ulaştığını açıkladı.

#CATL üretimi yeni nesil ‘Shenxing’ batarya ile gelen elektrikli Chery, 100 kWh kapasiteli LFP çözüm ile Çin standartlarına göre 900 km üstü menzil sunabiliyor. Avrupa ve Türkiye için bu menzil ~800 km kabul edilebilir.

İlk olarak Sterra ES’in aerodinamik tasarımına değinen Chery, E0X platformunda geliştirdiği bu sedanın hem aerodinamik hem de sınıfındaki en geniş iç hacim ve bagaja sahip olduğunu belirtiyor. Araç, 0,209 Cd sürtünme katsayısıyla gelen Mercedes EQS’yi bile geride bırakıyor.

Yeni nesil elektrikli otomobillerin vazgeçilmezi olan silikon karbür çipli inverter ve 800V elektrik mimarisiyle bataryadan motora verimliliği %91-94’e çıkaran araç, aynı zamanda kışın ciddi tasarruf sağlayacak gelişmiş ısı pompalı termal yönetim sistemiyle geliyor. Chery’nin iddiasına göre kışın menzilde sadece %9’luk bir düşüş olacak.

Tesla’nın tek parça şasi tasarımından da ilham alan Chery, araç gövdesindeki 78 parçayı birleştirip 4 parçaya düşürerek ve alüminyum kullanımını artırarak %30 daha hafif bir araç tasarlamayı başarmış.

Verimlilik rekoru kıracak Chery Sterra ES, önümüzdeki haftalarda Çin’de resmen satışa çıkacak. 35 bin dolar bandında bir fiyata sahip olması beklenen sedan otomobil, Chery’nin Avrupa’da da piyasaya süreceği modeller arasında yer alıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar