MG

Çin’de Dev Batarya Değişim Ortaklığı: SAIC Motor, CATL, Sinopec ve PetroChina

Çin’de elektrikli araçlar için batarya değişim istasyonları konusunda şimdiye kadarki en büyük ortaklığa imza atıldı. SAIC Motor, CATL, Sinopec ve PetroChina, 4 milyar yuan sermayeyle şirket kurdu.

Bilal Akgunduz

22 Eylül 2022 13:55
Son Güncelleme: 22 Eylül 2022 13:55
2
rising-auto-r7-swappable-battery

Çin’de dört holding bir araya gelerek şimdiye kadarki en büyük elektrikli araç batarya değişim ortaklığını kurdu. SAIC Motor‘un liderlik ettiği iş birliği kapsamında batarya değişim istasyonlarının yaygınlaştırılması, batarya kiralama hizmeti verilmesi, elektrikli araçlarda değiştirilebilir batarya standardının oluşturulması ve sağlanan hizmet neticesinde elde edilen bilgi kullanılarak büyük veri faaliyetleri yürütülmesi amaçlanıyor.

SAIC Motor ile birlikte dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL de bu ortaklığın bir parçası. Jieneng Smart Power adını taşıyan şirkette Çinli petrol ve gaz devleri SinopecPetroChina ve Şanghay’daki otomobil özel sanayi bölgesi olan Anting Shanghai International Automobile City’nin yatırım şirketinin de hissesi bulunuyor.

2025’te 28 bin batarya değişim istasyonuna ulaşması beklenen Çin’de devlet, bu alanda yatırımları cömert teşvik ve hibelerle destekliyor. Ülkedeki birçok elektrikli aracın batarya tedarikçisi olan CATL de tedarik zincirindeki ağırlığını kullanarak geçen yıl bu alanda faaliyet göstermek üzere EVOGO adlı yeni bir firma kurmuştu. Şirketin SAIC Motor ile olan ortaklığına hem batarya tedariği hem de batarya değişim teknolojileri konusundaki çalışmalarıyla destek olacağı tahmin ediliyor.

Batarya Değişiminde Lider NIO’ya Rakip Olacak

Bünyesinde MG, Roewe, Maxus, Baojun, Wuling, Zhiji Motors ve Rising Auto gibi çok sayıda marka bulunan SAIC Motor, kısa sürede farklı markalar altında değiştirilebilir bataryalı araçlar satışa sunmayı planlıyor. Sinopec ve PetroChina’nın 50 binden fazla akaryakıt istasyonunu etkili bir ağ kurmak için kullanacağını belirten SAIC, Çin’in dört bir yanında değişim istasyonları ve yüksek hızlı şarj üniteleri kuracak.

SAIC’in batarya değişimine imkan tanıyan ilk otomobili ise üst segment elektrikli SUV Rising Auto R7 olacak. NIO‘nun ay başında teslimatlarına başladığı ES7 ile rakip olan R7’nin karşısında 1.200’den fazla değişim istasyonuyla sektörün lideri bulunuyor.

Çin’in en çok elektrikli araç satan ikinci üreticisi olarak büyük bir araç portföyü yöneten SAIC Motor, güçlü ortaklarıyla şimdiye kadarki en büyük batarya değişim ağını kurmakta kararlı. Çalışmalar Rision Auto R7’nin satışa çıkmasıyla başlayıp 2023’te hız kazanacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar