Ford

Daha Verimli ve Daha Hızlı Şarj Olan Araçlara 2,15 Milyar Dolar Yatırım

Alman güç grubu tedarikçisi Vitesco, onsemi ile 10 yıl için toplamda 1,9 milyar dolarlık silikon karbür (SiC) çip alım anlaşması imzaladı.

Bilal Akgunduz

1 Haziran 2023 15:40
Son Güncelleme: 1 Haziran 2023 17:43
2
Continental AG

Daha verimli ve yüksek hızlı şarj desteğine sahip elektrikli araçlara 2,15 milyar dolar yatırım. Elektrikli araçlarda verimliliği artırıp şarj hızını katlayacak silikon karbür teknolojisine bir yatırım da Alman güç grubu tedarikçisi Vitesco‘dan geldi. Şirket, onsemi ile 10 yıl için toplamda 1,9 milyar dolarlık silikon karbür (SiC) çip alım anlaşması imzaladı.

Amerikalı onsemi, anlaşma kapsamında Vitesco’dan ayrıca SiC üretim kapasitesini artırmak için 250 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu sayede 800V sistemlerin olmazsa olmazı SiC çiplerin tedariğini güvence altına alan Vitesco, elektrikli araçlardaki 400-800V dönüşümüne hazırlandıklarını belirtiyor.

Yakında talep patlaması yaşayacak 800V inverterler, elektrikli araçların verimliliğini artırarak menzile de katkı sağlayacak. Aynı şekilde 800V bir batarya paketinin çok daha yüksek hızlarda şarj olması mümkün hale gelecek. Ayrıca aracın yüksek voltaj elektrik teçhizatında kullanılan kablolar küçülecek, bakır ihtiyacı büyük miktarda düşüş gösterecek.

Geçen yıl Amerikalı bir otomobil üreticisinden (büyük ihtimalle Ford) 1 milyar euro değerinde 800V inverter siparişi alan Vitesco’nun halihazırda Hyundai grubu, bir Çinli ve bir de Japon otomobil üreticisi için de silikon karbür inverter tedarik ettiği biliniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar