Tesla

Egea Fiyatına Satılacak Tesla’nın Üretim Maliyeti Nasıl %50 Düşecek?

Yılda 4-5 milyonluk bir üretim kapasitesi öngören Tesla, muhtemelen bu modeli Almanya’da üretmeye başladıktan sonra Türkiye’ye getirecek.

Bilal Akgunduz

6 Aralık 2023 09:12
Son Güncelleme: 10 Aralık 2023 12:19
2
tesla-model-2-mockup-render-213wqe

⚡Tesla’nın ucuz elektrikli otomobili nasıl %50 daha ucuz üretilebilecek?

🟢Elon Musk’ın her hafta üretim hattı planlarını incelediğini söylediği yeni nesil #Tesla, 25 bin dolar satış fiyatını tutturmak için bir dizi yeniliği hayata geçirecek.

💰Türkiye’de neredeyse Egea fiyatına satılacak ucuz Tesla, tek parça şasi ve LFP hücreli yapısal batarya paketi ile birlikte sıfır nadir metal kullanılmış elektrik motoru ve %75 daha az silikon karbür çip içeren invertere sahip olacak.

🏭Parça maliyetindeki düşüşün yeterli olmayacağını bilen Musk, sene başında tanıttığı üçüncü nesil araç platformu ile ‘unboxed’ yaklaşımını benimseyeceklerini açıklamıştı. Bir aracın üretimi sırasında aynı anda daha fazla çalışma yapılabilmesini mümkün kılacak bu yöntem ile birlikte fabrikadan çıkış süresinin ciddi oranda azalacağı ve maliyetin düşeceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda aynı üretim hacmi için gerekli fabrika alanı da %40 azalmış ya da aynı fabrikada çok daha yüksek kapasiteye ulaşılmış olacak.

🚗İlk üretim hattı, Tesla’nın her yeni aracında olduğu gibi ABD’ye kurulacak. Giga Texas’ta seri üretimi başlayacak bütçe dostu Tesla, akabinde Giga Meksika, Giga Shanghai ve Giga Berlin’de de üretime girecek. Yılda 4-5 milyonluk bir üretim kapasitesi öngören Tesla, muhtemelen bu modeli Almanya’da üretmeye başladıktan sonra Türkiye’ye getirecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar