Tesla

Tesla’nın Giga Texas Fabrika Açılışı için Geri Sayım Başladı

Tesla, üretim artışında kritik rol oynayacak Austin’deki Gigafactory Texas’ın büyük açılışı için hazırlıklarını tamamladı. “Cyber Rodeo” adı verilen açılış etkinliği için davetiyeler de gönderilmeye başladı.

Yavuz Çakır

27 Mart 2022 20:09
Son Güncelleme: 10 Nisan 2022 13:53
2
tesla-giga-texas-

Avrupa’da üretilen ilk Tesla araçların teslimatlarıyla Giga Berlin’in resmi açılışını gerçekleştiren Tesla, bu açılıştan günler sonra bir diğer dev tesisi Giga Texas’ın resmi açılışı için davetiyeleri göndermeye başladı. Giga Berlin’den neredeyse %70 daha büyük olacak fabrikanın “Cyber Rodeo” adı verilen açılış etkinliği 7 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Giga Berlin’den bir yıl sonra Temmuz 2020’de inşasına başlanan devasa tesis, Avrupa Birliği regülasyonları ve yerel mevzuat nedeniyle ciddi gecikmelerin yaşandığı Giga Berlin ile neredeyse aynı tarihlerde üretime başlamış olacak. Bu iki mega tesisin yapımını aynı anda sürdüren Tesla, resmi açılışlarla birlikte üretim kapasitesinde ciddi bir artış yaşarken bu artışın da sipariş bekleme sürelerini kısaltması bekleniyor. Ayrıca Tesla’nın yeni fabrikada üretimin hızını arttırma konusunda kritik öneme sahip olan pil hücresi üretiminde de güncellemeler yapması bekleniyor.

Artık şirket için bir gelenek haline gelen üretim başlangıcı partisini şahsi Twitter hesabından duyuran Tesla CEO’su Elon Musk’ın paylaştığı görsel davetiyede, 7 Nisan’da gerçekleştirilecek etkinliğin “Cyber Rodeo” olarak isimlendirildiği görülüyor. Bu isimlendirme nedeniyle Tesla Cybertruck’ın en son sürümünün etkinlikte sergileneceği spekülasyonları sosyal medyada dolaşıma girse de bu konuyla alakalı henüz teyit edilmiş bir bilgi bulunmamakta.

Bilindiği üzere firma geçen yıl Cybertruck modelinin özelliklerini ve fiyatlandırmasını web sitesinden kaldırmıştı. Elektrikli pickup aracın üretime hazır versiyonuyla ilgili güncel bilgilerin halihazırda şirket tarafından açıklanması beklenmekte.

Berlin’den çıkan araçların aksine Tesla’nın geliştirdiği 4680 piller ve yeni nesil yapısal batarya paketleriyle üretilen Model Y’lerin açılışta ilgi odağı olması bekleniyor. Farklı özelliklere sahip olması beklenen yeni sürüm, mart ayı itibarıyla Amerikan Çevre Ajansı’nın web sitesinde listelenen yeni bir orta menzilli dört çeker Model Y ile ilişkilendiriliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar