Tesla

Tesla ve CATL Birlikte Yüksek Hızlı Şarj Olacak Elektrikli Araç Bataryası Geliştiriyor!

Yakında gün yüzüne çıkması beklenen 25 bin dolarlık ucuz Tesla’da da CATL üretimi hücrelerin kullanılması gündemde.

Sadrettin Akpınar

26 Mart 2024 15:37
Son Güncelleme: 26 Mart 2024 15:37
2
IMG_6483

⚡Dünyanın en büyük lityum iyon batarya üreticisi Çinli #CATL, bir diğer dünya devi #Tesla ile yüksek hızlı şarj kabiliyetine sahip batarya hücreleri geliştirmek üzere iş birliğine gitti.

🔌CATL CEO’su Robin Zeng’ın Bloomberg’e yaptığı açıklamayla ortaya çıkan ortaklık, yeni nesil elektrokimyasal yapıların geliştirilmesiyle ultra hızlı şarjın önünü açacak.

🔋Geçen sene Shenxing adlı yeni bir LFP batarya çözümü piyasaya süren CATL, anot içerisindeki grafitin yüzey yapısında değişikliğe giderek şarj hızını artırmayı başardığını duyurmuştu. Shenxing bataryalı otomobiller, 10 dakika şarjla 400 kilometreye kadar menzil vaat ediyor.

🟢Zeng, aynı zamanda Tesla’nın Nevada’daki dev batarya fabrikasına LFP hücre üretim ekipmanı tedarik ettiklerini de doğruladı. Tesla, üreteceği LFP hücreleri ilk etapta Megapack gibi enerji depolama çözümlerinde kullanacak.

💰Eğer teknoloji lisanslama modeli başarılı olursa ABD ve hatta Almanya’da CATL teknolojisiyle LFP hücre üretilerek ucuz Tesla’ya tedarik sağlanabilir.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar