Tesla

Tesla’nın 1 Milyon Liralık Otomobilini Bu Makine Üretecek!

2024 sonuna doğru resmen lanse edilmesi beklenen ucuz elektrikli otomobil, önce Çin’de Giga Shanghai’da ve ardından Almanya’daki Giga Berlin’de seri üretime girecek.

Bilal Akgunduz

13 Kasım 2023 22:14
Son Güncelleme: 14 Kasım 2023 00:06
2
301023-LK_Slider_Corp

⚡Tesla’nın 1 milyon liralık elektrikli otomobilini bu makine tek parçada üretecek!

🔋Avrupa’da vergiler dahil 25 bin avroya, Türkiye’de ise %50 ÖTV’de bile olsa 1 milyon liraya satılabilecek en ucuz #Tesla, tek parça şasi tasarımında çığır açacak.

🟢Dün Çinli LK Machinery tarafından yayınlanan videoda, 16.000 ton baskı kuvvetine sahip dev alüminyum döküm makinesinden yeni görüntüler paylaşıldı. Bugüne kadar 6.100 ve 9.000 tonluk makineler kullanan Tesla’nın üçüncü nesil platformunda geliştirdiği ‘Model 2’ için böyle bir makine üzerinde çalıştığı biliniyor.

✅Hem Avrupa’da üretilecek olup hem de 25 bin avro gibi oldukça düşük bir fiyattan piyasaya sürülecek yeni Tesla, ön+arka şasinin tek parçada üretileceği bu özel makine kullanılarak hem daha hafif olacak hem de düşük üretim maliyetiyle rakiplerinin önüne geçecek.

🚗2024 sonuna doğru resmen lanse edilmesi beklenen ucuz elektrikli otomobil, önce Çin’de Giga Shanghai’da ve ardından Almanya’daki Giga Berlin’de seri üretime girecek. Almanya’da üretileceği geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından resmen açıklanmıştı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar