Togg

Togg’a 10 Dakika Şarjla 400 Km Menzil Sağlayacak Yeni Batarya Geliyor!

Çok büyük ihtimalle Togg’un T10X’ten sonraki yeni otomobillerinde de modülsüz, büyük hücreli yapıya geçip yapılacak.

Bilal Akgunduz

12 Aralık 2023 14:24
Son Güncelleme: 12 Aralık 2023 16:26
2
GBFEhScWQAEVhNx

🔋Togg’a 10 dakika şarjla 400 km menzil sağlayacak yeni nesil 800V batarya geliyor!

⚡#Togg’un batarya ortağı Çinli #Farasis, tek şarjla 1.000 kilometre üstü menzil sunacak ve 10 dakika şarjla 400 kilometre gidebilecek yeni batarya çözümünü tanıttı.

🟢Yerli otomobilde kesecik tarzı hücreleri önce modüller, daha sonra pakete dönüştürerek kullanan Farasis, ‘Super Pouch Solution’ ya da kısaca SPS adını verdiği yeni tasarımla birlikte paket seviyesinde enerji yoğunluğunu 220 Wh/kg değerinin üstüne çıkarmayı başarmış.

🚗Çinli firma, hücreden pakete (CTP) ilkesiyle geliştirilmiş, enerji yoğunluğu yüksek bataryalara ilginin artmasıyla daha fazla müşteri kazanabilmek için bu alana yoğunlaşmış durumda. Çok büyük ihtimalle Togg’un T10X’ten sonraki yeni otomobillerinde de modülsüz, büyük hücreli yapıya geçip yapılacak.

🔋SPS tasarımı sayesinde batarya paket maliyeti %33 düşecek, enerji yoğunluğu ise modüllü bataryaya kıyasla %30 artacak. Aynı zamanda eski nesil bataryalardan 20-30 kilogram daha hafif bir çözüm ortaya çıkacak.

🔌Farasis’in 800VTC (Turbo Charge) adını verdiği 800V elektrik mimari teknolojisi sayesinde yeni nesil Togg’ların 10 dakika gibi bir sürede 400 kilometre menzile ulaşması mümkün olacak.

✅Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın da vurguladığı Farasis’in enerji yoğunluğu konusunda rakipsiz hücre tasarımı, tıpkı BYD Blade Battery tasarımında olduğu gibi daha uzun ve geniş hale gelmesi sayesinde silindirik ve prizmatik hücreye kıyasla enerji yoğunluğunu %10 artıracak.

🟢Farasis ve büyük ihtimalle Togg’un da kullanacağı yeni hücre ve paket tasarımı, %60 daha küçük bir fabrikada, %50 daha az üretim ekipmanı yatırımı ve %35 daha düşük enerji sarfiyatıyla aynı miktarda bataryanın üretilebilmesini sağlayacak.

Ümit ederiz ki Siro Energy, 2026 sonu üretmeye başlayacağı hücrelerde Farasis’in en yeni tasarımını kullanır.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar