ORA

Türkiye’ye Elektrikli Araç Yatırımına Gelen Çinli: Great Wall Motor

Henüz elektrikli araç dönüşümünde BYD ve Geely’nin seviyesine ulaşamayan Great Wall Motor, Çin’de satış rekorları kıran SUV markası HAVAL için içten yanmalı motora sahip araç üretmeyi sürdürüyor.

Bilal Akgunduz

27 Temmuz 2023 10:06
Son Güncelleme: 27 Temmuz 2023 10:07
2
Ora-London-rear

Türkiye’ye elektrikli araç yatırımı yapmaya gelen Çinli: Great Wall Motor. Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden GWM, Türkiye’de elektrikli araç fabrikası açmayı planlıyor. Ekonomi gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerde mesafe kateden firma, Avrupa pazarında gümrük vergisiz satış için Türkiye’ye bir fabrika kurmayı düşünüyor. Firmanın henüz ülkemizde satışı bulunmuyor.

Tamamen elektrikli araç odaklı ORA markasıyla İngiltere, Almanya, İsveç gibi ülkelerde resmen satışa başlayan Great Wall, aynı zamanda Almanya’da yaptığı yatırımla SVOLT markası altında batarya üretimi yapıyor. Yakın zamanda batarya hücre üretimi için Avrupa’da beş noktada tesis kuracağını açıklayan şirket, bunlardan biri için de Türkiye’yi seçebilir.

Henüz elektrikli araç dönüşümünde BYD ve Geely’nin seviyesine ulaşamayan Great Wall Motor, Çin’de satış rekorları kıran SUV markası HAVAL için içten yanmalı motora sahip araç üretmeyi sürdürüyor. Ancak SVOLT ile batarya konusunda büyük mesafe kateden şirketin hedefi, prizli hibrit modellerin sayısını artırmak ve 2030’da benzin/dizel motorlu araç üretimini sonlandırmak. Avrupa’daki plan ise; 5-10-20 GWh kapasiteli beş hücre fabrikası ve bir de elektrikli araç tesisi kurup üretim operasyonlarını kıta geneline yaymak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar