Volkswagen

Volkswagen Araçlarında Huawei Yazılım Kullanabilir!

Daha önce yazılım geliştirme problemi nedeniyle Audi Q6 e-tron ve #Porsche Macan gibi üst segment elektrikli modellerinin çıkışını erteleyen Volkswagen’in Çin’deki önlenemez düşüşünü engellemek için iş birliğine mecbur kaldığı belirtiliyor.

Bilal Akgunduz

17 Mayıs 2023 16:15
Son Güncelleme: 17 Mayıs 2023 16:16
2
Volkswagen ID.7

Volkswagen otomobillerinde Huawei’nin işletim sistemini kullanmayı düşünüyor!

Financial Times’ın haberine göre kısa süre önce yazılım şirketi Cariad’ın neredeyse tüm üst yönetimini kovan Volkswagen, alternatif arayışı kapsamında Çin’de Huawei ile iş birliği için görüşmelere başladı. Akıllı otomobil dönüşümünde Çinli rakipleri karşısında tepkisiz kalan ve bu durum neticesinde satışları düşmeye devam eden Alman dev, çareyi Huawei’nin HarmonyOS işletim sisteminde arıyor olabilir.

Daha önce yazılım geliştirme problemi nedeniyle Audi Q6 e-tron ve #Porsche Macan gibi üst segment elektrikli modellerinin çıkışını erteleyen Volkswagen’in Çin’deki önlenemez düşüşünü engellemek için iş birliğine mecbur kaldığı belirtiliyor. Halihazırda AION, Avatr, AITO ve BAIC (Beijing, Arcfox) gibi firmalar tarafından kullanılan HarmonyOS Smart Cockpit platformu, 70 inç HUD, çoklu ekran ve 5G desteği gibi dikkat çeken özellikler vaat ediyor.

Çin’in ‘Bosch’u olma hedefiyle otomotiv sektörüne yatırım yapan Huawei’nin sadece yazılım değil, motor, inverter gibi donanımlardan yongada sistem çözümü, sensör, kamera ve radara kadara geniş yelpazede çözümlerle aslında akıllı otomobil konsepti içerisindeki hemen her alt segmente hakim olmak istediği görülüyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar