Togg

TOGG’un Batarya Ortağı Farasis Neden Zarar Ediyor?

Sadi hocamın aşağıda detaylandırdığı Farasis konusu yerli otomobil projesi için oldukça kritik.

Sadrettin Akpınar

6 Şubat 2024 23:32
Son Güncelleme: 6 Şubat 2024 23:32
2
1

🔋#Togg’un batarya ortağı #Farasis neden zarar ediyor?

⚡Sadi hocamın aşağıda detaylandırdığı Farasis konusu yerli otomobil projesi için oldukça kritik.

💰Togg ile iş birliğine gidip Siro adıyla bir batarya firması kuran Farasis, borsaya açıldığı 2020’den beri zarar ediyor. 2023’te de Siro dahil ciddi zarar açıkladı. Ancak umut vaat eden yatırımları yok değil.

🔋Firma, SPS (Super Pouch Solution) adını verdiği uzun ince kesecik hücre tasarımı ile yapısal bataryalı araç projelerinde 4680 gibi büyük silindirik ve BYD Blade tarzı prizmatik hücrelere alternatif olmayı amaçlıyor.

🟢 Büyük silindirik hücrelere kıyasla %60 daha verimli ısı yayımı ve bu sayede daha uzun batarya ömrü ile yüksek şarj hızı vaat eden SPS hücrelerin hem NCM hem de daha düşük maliyete sahip LFP katotla üretilmesi planlanıyor.

🏭İki yıldır konsept olarak gösterilen ve pilot üretimi başlayan SPS, bu yıl seri üretime girecek gibi görünüyor. Bu yeni nesil batarya Farasis’i hayatta tutmayı başarabilecek mi göreceğiz.

🔋Son olarak sodyum iyon hücre üretimine başlayan Farasis, dünyanın ilk sodyum bataryalı araçlarından birine tedarik gerçekleştirmişti. Bu tarafta üretimin hacmi ve kâr marjı şimdilik düşük seyrediyor. Ama ilerleyen dönemde firma için önemli bir gelir kaynağına dönüşebilir.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar